PRAKTIJK VOOR SOCIAAL PEDAGOGISCHE
HULPVERLENING J.J.A.M. KORTHOUT BC
Volg mij

Bezoekadres

Gespreksruimte
de 'Zalm'
De Veste
Hoogstraat 27
Woudrichem

Ik bewonder jouw permanente inzet voor de P(vd)A en veel andere samenwerkingsverbanden

20 mei 2014, Geert Panhuijzen – secretaris Progressief Altena en PvdA

Peter Baks verklaart dat Jos al 35 jaar rondleidingen en lezingen over Woudrichem verzorgt. Hij geeft rondleidingen van verschillende aard en niveau aan bedrijven, families, scholen, enz. Jos luistert naar de wensen van de groepen en past zijn rondleiding hierop aan. Jos vertelt op een heldere en boeiende manier de historie van de vesting- en vissersstad en laat de mensen met meer dan oppervlakkige kennis naar huis gaan. Hij verzorgt ook lezingen voor historische verengingen, heemkunde kringen, enz. over Woudrichem en de omgeving.
Zijn spreekvaardigheid wordt geroemd door de deelnemers.

11 mei 2014, Peter Baks – voorzitter van Stadsgidsengilde Woudrichem

Over beteugeling van een familie-crisis: “Jos je bent een meester in het brandjes blussen … een ‘sociale brandmeester’ ”

Psychiater Michiel van Lunteren, 25 april 2014

“Ik vond je begeleiding heel geweldig en zou er een 10 voor willen geven. Minpuntjes heb ik eigenlijk niet. Ik ben wel blij geweest met jouw hulp, zodat ik mijn ei kwijt kon en adviezen kon krijgen, onafhankelijk van de familie en dat de familie wat rustig kon blijven. Hartelijk bedankt voor alles”

Een client, februari 2014

Ex cliënte van circa 50 jaar spreekt mij aan op straat. Ze was zo gelukkig. Ze had baat bij het onderzoeken van haar netwerk. Haar zelfvertrouwen was toegenomen. Na ongeveer 15 jaar onverwacht een nieuwe liefdesrelatie aangegaan. Er is een onbekende en heerlijke wereld voor haar open gegaan.

Een client, januari 2014

“Ik heb een hekel aan het geven van cijfers. Ik ben heel tevreden en blij over de behandeling. Dat heeft mij, en mijn echtgenoot, veel gebracht in positieve zin. Ik ben toleranter en assertiever geworden. Dat moet genoeg zeggen en is wat mij betreft niet te vatten in cijfers. Ga verder op de manier zoals je het nu doet. Je stelt mensen op hun gemak en luistert, maar laat ze ook actief meedoen. Ik heb al bij veel mensen je naam laten vallen”

Een client, 1 februari 2012

“Jos is een zeer professionele coach die op een heldere en invoelende wijze met behulp van oefeningen steun en houvast weet te bieden aan mensen met zware problemen. Hij is authentiek en integer. Hij treedt op met respect en betrokkenheid en helpt de ander met kleine hanteerbare stappen uit zijn onzekerheid en paniek. Zijn reacties, suggesties en warme aanwezigheid vormen een context waarbinnen de ander in staat is om zich bij elkaar te rapen en zijn zelfvertrouwen weer op te bouwen”

Arnold van Veen, 26 januari 2011 -link-

De cirkel is weer rond !
Ik kan weer gaan met opgeheven hoofd
niet langer zoekend aan het eind
De cirkel is weer rond !
gevonden, mijn begin
van wat ooit was, mijn levenskracht
De cirkel is weer rond !
Ik zal weer gaan met opgeheven hoofd.

Een client, oktober 2009, opgedragen aan Jos Korthout.

Beoordeling door oud-cliënten:
Sinds mei 1998 begeleidde ik 190 personen. Achtentwintig van hen waren bereid, spontaan of op mijn verzoek, uitspraken te doen over mijn behandelwijze.
Eenentwintig personen wilden ook een cijfer toekennen. Gemiddeld werden mijn inspanningen met een acht gewaardeerd.
Vooral de korte trajecten, of de cliënten die niet serieus een veranderingstraject wensten in te slaan, lieten beoordeling achterwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Schrijf je in voor de nieuwsbrief