PRAKTIJK VOOR SOCIAAL PEDAGOGISCHE
HULPVERLENING J.J.A.M. KORTHOUT BC
Volg mij

Bezoekadres

Gespreksruimte
'de Rijkswalvis'
Rijkswal 3
Woudrichem

cliënt 171 d.d. 14 april 2015:
Voelde zich steeds serieus genomen. Er kon over van alles gepraat worden: Milieu, dieren, religie, politiek, etc. Vond dat drugsfeesten niet krachtig genoeg afgekeurd werden en dat hij dan aan Satan was overgeleverd en z’n ondergang tegemoet ging. Ik had hem er direct op moeten wijzen dat hij hulp kon vragen aan Jezus. waarderingscijfer: 9

Recensie cliënt 72 ( Michelle Backbier), 28 juli 2015:
Wat cliënt goed vond gaan:
Ik waardeer het ontzettend als je onverwachts langs komt. Het is prettiger dan wanneer ik op de avond een afspraak in je gespreksruimte heb. Dan is het niet verplicht en zie ik er niet tegenop. Tegen het eind van de dag ben ik zo afgebrand, dat ik de puf niet meer heb om ergens naar toe te gaan! Om 19.00 u. slaap ik al zowat. Maar let wel, ik vind het zeer belangrijk om wel contact met je te blijven houden. Jij hebt een rustgevende werking op mij met ‘gewone’ verhalen (desnoods over een vork of zo). Jij kan van kleine dingen zo’n mooi en rustgevend verhaal maken, dat is echt geweldig. En daar ben ik je (en ik weet zeker heel veel mensen) heel erg dankbaar voor. Sowieso ben ik je ook erg dankbaar dat je me mailt, dat je daar de tijd voor neemt en dat je me bij staat. Dat is erg kostbaar voor me. Heel erg bedankt.

Recensie cliënt 199 (Elise Ros), 30 juli 2015:
Wat cliënt goed vond gaan:
Doordat de begeleiding met mij mee keek en dacht, met mij reflecteerde en opbouwende adviezen gaf. Begeleiding luister goed en vooral AANDACHTIG. Bereikbaarheid van begeleiding gewaardeerd. In nood zowel nabijheid door middel van de mail en de telefoon. Begeleiding heeft een sterke schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Visie, duidelijk veel levenservaring. Staat open voor suggesties.
Wat cliënt minder goed vond gaan: Volstrekt geen nadelen ondervonden. Tijdens een van de eerste gesprekken was er éénmaal een moment waarop de begeleiding de eigen normatieve kijk op geloof en geloofsbeleving iets te sterk aanzette. Dit maakte voor een kort moment dat ik wat minder ruimte voelde om mijn eigen normatieve kijk er te mogen laten zijn. Dit mag echter, zeker over het geheel genomen geen naam hebben.

Cliënt 199 geeft rapportcijfer: 8
Cornelis Vriens mailt 21 aug. 2015:
Hoi Jos, Ik vind het boeiend hoe je altijd weer verwijst naar het persoonlijke en het essentiële en hoe dat samen gaat. Verdient een hoog cijfer! Namaste, Cornelis

Gert-Jan Ros, 22 aug. 2015:
Je kwaliteit en kwantiteit is prima de luxe voor je cliënten. Mijn vriend, twijfel niet aan je afstemming, elke dag wordt die beter en jij wordt alleen maar stralender.
Cornelis Vriens meldt 22 aug. 2015:
Iedereen vindt jou responsief. Mensen voelen zich door jou gezien en dat je boodschap van zelfliefde hen onder elke omstandigheid goed doet. Je verhandeling over muziek is interessant.
Cliënt 63 (Gerrit-Roel), 21 nov. 2015:
De Beste en Bijzonder man woont en werkt In Woudrichem.
Zijn Naam is De Heer Jos Korthout.
Cliënt 129 (Erwin van Herwijnen), 28 dec. 2015:
Het gaat goed met mij. Ik reisde naar IJsland en heb een vriendin gekregen. Ik ben dankbaar voor alle technieken die je mij hebt geleerd. Ik ben zo blij dat je mij oefeningen hebt geleerd om beter met mijn gevoelens om te gaan.
Cliënt 72, (Michelle Backbier): 30 jan 2016:
Je bent een professioneel en een mooi zen mens.

Dave de Kort op Facebook 17 okt. 2016:
Van harte oom Jos met 40 jarig hulpverlenerschap. Dat is een mijlpaal waar je trots op kan en mag zijn. Vele mensen hebben baat bij uw hulp en/of advies gehad.

Aneta Lankhaar op Facebook 18 okt. 2016:
Mooi! Gefeliciteerd. Fijn dat je nog met zoveel energie en creativiteit je werk kan doen!

Matt Benjamins Los Angeles U.S. op Facebook 18 okt. 2016:
To do any job for 40 years is an achievement in itself. For it to be in the social services field takes a special person and should be commended for that.

Ton Kuis op Facebook 23 okt. 2016:
Goed gewerkt. Ik heb bewondering voor jouw inzet en je deskundigheid

Bart Mols op Facebook 24 okt. 2016:
Jos, je bent een kei in je werk !!!
Fulco de Jong, 22 dec. 2016:
Aan jou zou ik de wereld toevertrouwen.  Die zou vreedzamer en kleurrijker zijn. Famke Meerhoff, 30 aug. 2017:
Ik ben blij dat er mensen zijn zoals Jos die GELOVEN in de ander, de ander willen zien en ontmoeten en er echt voor ze zijn; het gevoel overbrengen van dat ze er toe doen. Een echte ontmoeting dat is pas contact en alleen van daaruit kun je hulpverlenen. Die gave heeft Jos en die kunst verstaat hij. Hij is wie hij is en vervult geen rollen.

Ik bewonder jouw permanente inzet voor de P(vd)A en veel andere samenwerkingsverbanden

20 mei 2014, Geert Panhuijzen – secretaris Progressief Altena en PvdA

Peter Baks verklaart dat Jos al 35 jaar rondleidingen en lezingen over Woudrichem verzorgt. Hij geeft rondleidingen van verschillende aard en niveau aan bedrijven, families, scholen, enz. Jos luistert naar de wensen van de groepen en past zijn rondleiding hierop aan. Jos vertelt op een heldere en boeiende manier de historie van de vesting- en vissersstad en laat de mensen met meer dan oppervlakkige kennis naar huis gaan. Hij verzorgt ook lezingen voor historische verengingen, heemkunde kringen, enz. over Woudrichem en de omgeving.
Zijn spreekvaardigheid wordt geroemd door de deelnemers.

11 mei 2014, Peter Baks – voorzitter van Stadsgidsengilde Woudrichem

Over beteugeling van een familie-crisis: “Jos je bent een meester in het brandjes blussen … een ‘sociale brandmeester’ ”

Psychiater Michiel van Lunteren, 25 april 2014

“Ik vond je begeleiding heel geweldig en zou er een 10 voor willen geven. Minpuntjes heb ik eigenlijk niet. Ik ben wel blij geweest met jouw hulp, zodat ik mijn ei kwijt kon en adviezen kon krijgen, onafhankelijk van de familie en dat de familie wat rustig kon blijven. Hartelijk bedankt voor alles”

Een client, februari 2014

Ex cliënte van circa 50 jaar spreekt mij aan op straat. Ze was zo gelukkig. Ze had baat bij het onderzoeken van haar netwerk. Haar zelfvertrouwen was toegenomen. Na ongeveer 15 jaar onverwacht een nieuwe liefdesrelatie aangegaan. Er is een onbekende en heerlijke wereld voor haar open gegaan.

Een client, januari 2014

“Ik heb een hekel aan het geven van cijfers. Ik ben heel tevreden en blij over de behandeling. Dat heeft mij, en mijn echtgenoot, veel gebracht in positieve zin. Ik ben toleranter en assertiever geworden. Dat moet genoeg zeggen en is wat mij betreft niet te vatten in cijfers. Ga verder op de manier zoals je het nu doet. Je stelt mensen op hun gemak en luistert, maar laat ze ook actief meedoen. Ik heb al bij veel mensen je naam laten vallen”

Een client, 1 februari 2012

“Jos is een zeer professionele coach die op een heldere en invoelende wijze met behulp van oefeningen steun en houvast weet te bieden aan mensen met zware problemen. Hij is authentiek en integer. Hij treedt op met respect en betrokkenheid en helpt de ander met kleine hanteerbare stappen uit zijn onzekerheid en paniek. Zijn reacties, suggesties en warme aanwezigheid vormen een context waarbinnen de ander in staat is om zich bij elkaar te rapen en zijn zelfvertrouwen weer op te bouwen”

Arnold van Veen, 26 januari 2011 -link-

De cirkel is weer rond !
Ik kan weer gaan met opgeheven hoofd
niet langer zoekend aan het eind
De cirkel is weer rond !
gevonden, mijn begin
van wat ooit was, mijn levenskracht
De cirkel is weer rond !
Ik zal weer gaan met opgeheven hoofd.

Een client, oktober 2009, opgedragen aan Jos Korthout.

Beoordeling door oud-cliënten:
Sinds mei 1998 begeleidde ik 190 personen. Achtentwintig van hen waren bereid, spontaan of op mijn verzoek, uitspraken te doen over mijn behandelwijze.
Eenentwintig personen wilden ook een cijfer toekennen. Gemiddeld werden mijn inspanningen met een acht gewaardeerd.
Vooral de korte trajecten, of de cliënten die niet serieus een veranderingstraject wensten in te slaan, lieten beoordeling achterwege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


Schrijf je in voor de nieuwsbrief